www.petimezimantziorou.vocha.gr
 
 
 
   
English language Change Language

Μουστοκούλουρα

Υλικά:
• 1 ποτήρι του νερού λάδι
• 1 ποτήρι του νερού πετιμέζι
• 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
• 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
• ½  ποτήρι του νερού κονιάκ
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
• 1 κιλό αλέυρι

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλο και το χυμό πορτοκάλι στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλέυρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη.

Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20’.

Λουκουμάδες ψητοί

Υλικά:
• ½ κιλό ζύμη από άσπρο ψωμί
• 100ml ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
• ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο σκόνη
• 1 κούπα καρύδι τριμμένο
• πετιμέζι όσο θέλετε

Εκτέλεση:
Ζυμώνεται τη ζύμη του ψωμιού με το λάδι μέχρι να το απορροφήσει όλο. Ανακατεύετε σε μπολ τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλο.
Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης μεγάλο όσο ένα μούσμουλο, το πλάθετε μπαλάκι, κάνετε με το δάχτυλο ένα βαθούλωμα, βάζετε λίγο από το μείγμα καρύδια-μπαχαρικά και το κλείνετε.
Τσιμπώντας τη ζύμη για να μην ανοίξει. Βάζετε όλους τους γεμισμένους λουκουμάδες σε λαδωμένο ταψί αλλά όχι πολύ κοντά γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν.
Ψήνεται στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζετε, περιχύνετε με πετιμέζι και σερβίρετε.

Τηγανίτες με ξινή μυζήθρα

Υλικά:
• 2 ποτήρια νερό
• 1 ποτήρι γάλα
• 1 κουταλιά σόδα
• 1 ποτήρι τυρί ή μυζήθρα ξινή
• 1 κουταλιά λάδι
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 3 ½ ποτήρια αλέυρι
• πετιμέζι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά το νερό με το γάλα, τη σόδα, το τυρί ή τη μυζήθρα, το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι ώστε να  γίνει λείος χυλός.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, βουτάμε ένα κουτάλι στο νερό και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι (γι αυτό οι τηγανίτες ονομάζονται και κουταλίτσες).

Όταν οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με πετιμέζι.

Πετιμέζι Μαντζιώρου
Χαλκί Κορινθίας
Τηλ.: 6973 237301

Εmail: petimezimantziorou@gmail.com
Web: petimezimantziorou.vocha.gr
Βρείτε μας στο Facebook
Φόρμα επικοινωνίας
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
 
Ονοματεπώνυμο:
*
Τηλέφωνο:

 
e-mail:
*
 
Κείμενο:
Κωδικός ασφαλείας:

*
Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι η υποβολή της φόρμας γίνεται από κάποιο άτομο και όχι από ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα.